Szabadszállás a múzeumok éjszakája programsorozatból is kivette a részét. Immár ötödik alkalommal csatlakoztak a rendezvénysorozathoz, melyre a környékbéli lakosság nagy érdeklődést tanusított. A kulturális programokon kívül sok más program várta a látogatókat, valamint még apróságokkal is kedveskedtek az odalátogatóknat. Szabadszállás településének önkormányzata az alábbi sajtóközleményt adta kis a múzeumok éjszakájával kapcsolatban:

A Múzeumok éjszakája alkalmából Június 22-én este tárt kapukkal várták városunk gyűjteményei az érdeklődőket. A mostani már az ötödik alkalom volt, amikor az országos programsorozat kapcsán, négy helyszínen rendkívüli nyitva tartassál és tárlatvezetéssel várták a látogatókat.

Múzeumok éjszakája Szabadszálláson

A Szabadszállási Gyűjtemények Éjszakáját Bugyi Andrásné, az Általános Művelődési Központ igazgatója nyitotta meg. Idén kiemelt helyszín a Hunyadi Mátyás Helyőrségi Gyűjtemény volt, ahol az Ezüst Kopogók Néptánc Együttes tagjai kiskunsági táncokat adtak elő. A szervezők jóvoltából itt zsíros kenyérrel és üdítővel vendégelték meg a látogatókat.

Örömteljes hír, hogy a kisebb, vidéki városok is csatlakoznak ehhez a remek kezdeményezéshez, így közelebb hozzák mindenkihez a kulturát, a történelmet. Budapest és a nagyvárosok nyújtotta kulturális programokon kívül nagy szükség lenne több kisebb település adta kulturális lehetőségek bemutatására. Bízunk benne, hogy a jövőben minél több ember számára lesz elérhető a múzeumok éjszakája, és egyre több emberhez jut el a kultura.

Forrás: MTI