Az elektromos cigaretta több elemből áll (többek között az e cigaretta patronból), használata egyszerű és könnyen elsajátítható.
Az elektromos cigarettának megvannak a maga sajátosságai, de általánosságban elmondható, hogy sokkal komótosabb és hosszabb szívásokkal érhetjük el azt a megfelelő füstmennyiséget, ami legjobban hasonlít az analóg cigaretta gomolygásához .

Az első fő elem az akkumulátor, mely az áramot szolgáltatja a gőzképzéshez. Több féle kapacitással kapható, a választott nagyságot a kiváltani kívánt cigaretták napi száma adja.

A második rész a patron – használata igen egyszerű,  típusnak megfelelően feltöltjük, összecsavarjuk és élvezzük a gőzöléssel járó előnyöket.

A patron már tartalmazza a porlasztót, így a cigaretta megfelelően bocsájtja ki a füstöt. Ezek az integrált patronok nagyobb kapacitásúak, ezért nem kell sűrűn újratölteni, és jobban lehet élvezni a nagyobb slukkok örömét.

A szimpla fűtőszálas az általánosan elterjedt, optimális az áram és a liquid fogyasztása.

A DC ( dual coil ) patronok több teljesítményt vesznek ki az akkumulátorból, azaz hamarabb merül a készülék, viszont lényegesen nagyobb gőzt adnak ki.

A fűtőszálak ellenállásértéke is változtatható – ajánlatunk a normál ellenállású ( általában 2.2 – 2.5 Ohm ) mely elegendő áramot enged átfolyni az elégséges gőzképzéshez.

Feltevődik a kérdés, hogy miért éri meg, ha az e cigarettát választjuk?

A válasz egyszerű: egy e-cigi patron töltés típustól függően kb. 200 belégzést (“slukkot”) biztosít. Egy hagyományos szál cigarettát kb 8-10 belégzéssel szívunk el, így egy patron megfelel 20 – 25 szál, azaz kb. 1 doboz hagyományos cigarettának. Sokkal egészségesebb,és a használata kellemesebb, mert a kibocsájtott füst nem büdös. A liquidek különböző aromákban vásárolhatóak. Akik lemondtak a hagyományos cigarettáról, elmondásuk szerint nem bánták meg döntésüket és nem térnének vissza.

A Gnath EC webáruházban minőségi patronok találhatók, minden típusú elektromos cigarettához. Szaktanácsadással, javaslatokkal segítik a vásárlók döntéseit!