Nem könnyű megtalálni az elképzelésünknek, ízlésünknek megfelelő tapétát, a hálószobába, a nappaliba, a gyerekszobába, de akár az előszobába. Az sem mindegy, hogy mennyit kell költenünk. Természetesen olyan boltot keresünk ahol kedvező tapéta árak mellett is megtaláljuk a számunkra tetsző tapétákat.

 

Ilyen boltok a Tapétacentrum boltjai, ahol ezernyi tapétából választhatunk kezdve a design tapétáktól a festhető tapétákig, amiket akár 10-szer is átfesthetünk. A festhető tapéták nagy előnye, hogy mi határozhatjuk meg a színét és választhatunk többféle domború mintázatból is. 

Nagyon népszerűek a fűrészporos tapéták, szép összefüggő érdes felületet hozhatunk létre a használatával. A szemcsék mérete, elhelyezkedése nagyon változatos az egyes tapéta fajtáknál. A fűrészporos tapéták felülete a legjobban festhető. akár többszínű, akár selyemfényű festékkel.

A papírból készült tapétákat könnyű felragasztani és nagyon tartósak, többször is átfesthetők ezért nagyon gazdaságosak. Már léteznek előre színezett tapéták is, így először nem kell a festéssel bajlódnunk, de találhatunk a festhető tapétákon kívül megfizethető design tapétákat is.