Sok magánházban megfigyelhető, hogy nincs bekötve a központi fűtés, ezért kályhát vagy valamilyen kazánt szükséges használni, hogy a lakás megfelelően ki legyen fűtve. Mivel többfajta kazán létezik, így a felhasznált fűtőanyag is különböző lehet, viszont egy huzatszabályozó felhelyezése sokat javíthat a berendezés teljesítményén.

 

 

A huzatszabályozó megvásárolható a kazánnal együtt, de természetesen utána is, hogy azt beszerelték. Szabályozó nélkül is lehet fűteni, amennyiben a kémény megfelelően ki van építve. Amennyiben a kéménnyel valami gond lenne, esetleg nem megfelelő a szerkezete, mindenképpen újra kell építeni, vagy ki kell javítani a hibát.

A kazán bekötésével, valamint a tető és a kéményrendszer építésével más szakember vagy csapat foglalkozik, azonban nem árt, ha ezek egyszerre dolgoznak, hiszen így segíteni tudják egymást. Mivel huzatszabályozó több méretben is kapható, így bármilyen kéményről legyen szó, biztosan megtaláljuk a számunkra megfelelőt. A szaküzletekben pedig tudnak segíteni, csak a kémény és a kazán paramétereit szükséges megadni.