A magyar egészségügy helyzetével mindannyian szembesülünk, ha másként nem is, de egy-egy kivizsgálás vagy komolyabb megfázás alkalmával biztosan. Sokan vannak abban a szerencsés helyzetben, hogy csak ritkán kell orvost felkeresniük, de sajnos még többen rendszeres látogatói a rendelőintézeteknek és kórházaknak. Az évek múlásával egyre több egészségügyi panasz jelentkezhet, melyeket nem biztos, hogy megfelelően kezelni lehet majd orvosi közreműködés nélkül. Éppen ezért nagyon fontos időben felkészülni a szükséghelyzetre. Ehhez nyújt korszerű és megbízható megoldást a biztosítók speciális egészségbiztosítási szolgáltatása.

Kórházi látogatás alkalmával legtöbben szembesülünk azokkal az áldatlan állapotokkal, amelyek a magán egészségügyben gyakorlatilag ismeretlenek. A túlterhelt szakemberek sok esetben hozzáállásbeli és motivációs hiányosságokkal végzik munkájukat, s sajnos tény, hogy mindebben valahol elveszik a beteg, mint ember. Pedig nem kell ahhoz súlyos betegnek lenni, hogy elesettnek és kiszolgáltatottnak érezzük magunkat, s a helyzet csak még komolyabbá válik, ha úgy érezzük, valójában csak a hálapénz jelenthet színvonalas ellátást számunkra. A magánfinanszírozással megvalósított egészségbiztosítás éppen azt célozza, hogy mindezek nélkül vehessünk igénybe egészségügyi ellátást, és szükség esetén a betegségen túl ne kelljen még az ellátórendszer hiányosságaival is megküzdeni.

 

Az Ebf.hu szakembere arra hívja fel a figyelmet, hogy magánszemélyek éppen úgy igénybe vehetik ezt a szolgáltatást, mint cégek, melyek motivációs eszközként használhatják fel a munkavállalók ösztönzésére a lehetőséget. A biztosító társaságok többféle szolgáltatáscsomaggal állnak rendelkezésre, így a havi díjak és a várható ellátások tükrében mindenki megtalálhatja azt a megoldást, mely elvárásainak és anyagi lehetőségeinek is leginkább megfelel. Betegség, kivizsgálás vagy kontroll esetén joggal várhatjuk el azt, hogy a szakemberek tudásuk legjavát nyújtsák, és tegyék ezt olyan környezetben, felszerelésekkel, amelyek nem hagynak kívánnivalót maguk után.